top of page

Оголошення конкурсу

Коли ми чуємо слово «туризм», що ми уявляємо? П’ятизіркові готелі в Дубаї, Ейфелеву вежу та нескінченні пляжі з сонними відпочиваючими? Та що важливіше, привезти з собою магнітик чи нові знання?..

Свідомий туризм набуває все більшого поширення в світі, особливо серед молодого покоління. Побачити море з висоти пташиного польоту цікавіше, ніж відлежуватися весь день під пекучим сонцем, а пошук концептуальної місцевої кав’ярні чи прихованого графіті буде значно кращою пригодою, ніж чергова прогулянка по дорогим магазинам.

А як подорожуєте ви?

Відділ туризму, краєзнавства та патріотичного виховання КПДЮ оголошує конкурс творчих робіт у жанрах репортажу, тревелогу, туриського щоденника або блогу.

Твори можна подавати в двох підтемах:

1. «Моя власна подорож». Розкажіть про власну мандрівку, про ваш досвід, враження та несподіванки на вашому шляху. Здивуйте вашою історією!

2. «Мій дім відкритий для гостей». Розкажіть про туристські принади міста або селища, де ви живете.

Що унікального воно приховує? Що ви покажете гостям з інших міст і країн, коли вони завітають сюди?

Чекаємо на твори підлітків 12-18 років українською, російською або англійською мовами з 15 лютого до 31 березня 2016 року. Твори надсилати на електронну адресу traveldiary.contest@gmail.com . Об’єм роботи – від трьох до десяти тисяч знаків. До тексту слід додати 5-10 фотографій, що ілюструють твір.

Усі роботи, що відповідають вищезгаданим вимогам, будуть опубліковані в окремому блозі http://traveldiarycontest.wix.com/kpdu. Організатори також заохочують авторів ділитися посиланнями на свої статті в блозі в соцмережах (ВКонтакті та Facebook), тож учасник із найбільшою кількість вподобань отримає приз глядацьких симпатій.

Творчі роботи будуть оцінюватись за такими критеріями:

1. Натхненність викладу матеріалу: твір має викликати у читача бажання відвідати туриську дестинацію, про яку йде мова в роботі.

2. Інформативність матеріалу: у творі мають бути практичні вказівки щодо відвідання обраноі дестинаціі.

3. Оригінальність викладу: у творі мають звучати думки автора щодо туристськоі дестинаціі, власна оцінка туристських атракцій, стилю життя людей, клімату, інфраструктури тощо. Реферативні роботи розглядатися не будуть.

4. Художність, грамотність, цілісність та логічність викладу: твір повинен відповідати літературним нормам, бути зрозумілим та легким для сприйняття, логічно супроводжений фотоматеріалами.

Нагороження переможців відбудеться на початку травні 2016 року під час офіційної церемонії. Місце та час буде повідомлене додатково.

ФОРМА ЗАЯВКИ

Ім’я

Прізвище

Назва твору

Дата народження

Адреса проживання

Місце навчання

Контактний телефон

Електронна адреса

Сторінки в соцмережах (якщо є)

Звідки дізналися про конкурс


НОВЫЕ ЗАПИСИ:
ПОИСК ПО КЛЮЧЕВЫМ СЛОВАМ:
Тегов пока нет.
bottom of page